Ugrott a jogsi

2024.04.08. 08:30

Kipontozódott a gyorshajtó autós

Egy, a sebességhatárokat átlépő autós 13 közlekedési előéleti pontjára kapott még 8-at, ami pont 21, és így 3-mal haladta meg a maximális 18-at.

Boon.hu

Forrás: BAZ VRFK

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai Ormosbányán szűrték ki a forgalomból azt az autóst, aki a lakott területen a megengedett sebességet 76-al lépte túl. A rendőrjárőrök be is mérték, majd ellenőrizték a sofőrt, és bírságot szabtak ki vele szemben, továbbá 8 közlekedési előéleti pontot szabtak ki vele szemben. 

A sofőr ezzel a meglévő 13 pontjával, hárommal meg is haladta a maximálisan elérhető 18-at, számolt be róla a vármegyei rendőr-főkapitányság.

Mi a következménye, ha elértem a 18 pontot

Ha a járművezető nyilvántartott pontjainak száma elérte vagy meghaladta a 18-at, a Nyilvántartó három napon belül értesíti az illetékes kormányhivatal járási hivatalát, amely ennek alapján a járművezető vezetői engedélyét határozattal, nyolc napon belül visszavonja.

A visszavont vezetői engedélyt annak leadásától számított hat hónapot követően vissza kell adni, ha a járművezető igazolja, hogy a vezetői engedély visszavonását követően utánképzésen vett részt, és a vezetési jogosultság külön jogszabályban meghatározott egyéb feltételei fennállnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában