Másodfok

2024.04.25. 11:30

Hasba szúrta saját fiát – az ügyészség komoly büntetést kér

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként az ítélet súlyosítását indítványozta azzal a férfival szemben, aki hasba szúrta saját fiát.

Boon.hu

Fotó: Shutterstock

Ahogy arról beszámoltunk, a vádlottat a Miskolci Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és a próbaidő tartamára elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.

Italozás után vita, majd szúrás

Az ítélet szerint az italozó életmódot folytató, agresszív természetű vádlott házasságából négy gyermek született. Házassága felbontása után a férfi 2 nagykorú fiával maradt a közös házban. A vádlott az egyik fiával folyamatos konfliktusban állt, illetve mindketten rendszeres alkoholfogyasztók voltak. Nézeteltéréseik gyakran veszekedésbe, néha tettlegességbe torkolltak. 2022. április 10. napján mindketten nagy mennyiségű szeszesitalt fogyasztottak.

Az este folyamán a két férfi között ismételten veszekedés alakult ki, végül az apa dühében a dohányzóasztalon lévő 8,5 centiméter pengehosszúságú bicskát felkapta, majd azt a fia hasába szúrta. Ezt követően a vádlott élettársa elvette a férfitől a bicskát, a fiút pedig autóba ültette és kórházba vitte. A fiatal férfi életveszélyes sérülést szenvedett, csak a szerencsés véletlennek köszönhető, hogy életben maradt.

Az ítélet ellen az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést.

Rendszeresen agresszívvá vált

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta. A bírósági iratokból megállapítható, hogy a vádlott legalább egy évtizede alkoholizáló életmódot folytat, ittas állapotában pedig rendszeresen agresszívvá válik, elsősorban a családtagjaival szemben.

Az elkövetés körülményei nem támasztják alá az elsőfokú bíróság azon álláspontját, miszerint az elkövetővel szemben a kiszabott börtönbüntetés végrehajtásának elrendelése nélkül is elérhetőek lennének a büntetési célok. A másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt, tájékoztatta, tájékoztatta portálunkat a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában