Ítélet

2024.03.13. 13:39

Megcsúszott a jármű hátulja és mentőautónak ütközött

Ítéletet hozott a bíróság a balesetet okozó nő ügyében.

Boon.hu

Fotó: Avigator Fortuner

Ítéletet hozott a Szerencsi Járásbíróság annak a vádlott nőnek az ügyében, aki a bíróság által megállapított tényállás szerint 2022. január 14. napján a délelőtti órákban Szerencs irányából Prügy felé tartott személygépkocsijával, mikor egy enyhén balra ívelő útkanyarulatban a járműve hátulja a jeges úttesten megcsúszott, áttért a szemközti sávba és egy mentőautónak ütközött.

Próbára bocsátották

A balesetben az autó vezetője, a mentőautó sofőrje és az abban utazó mentőápoló is megsérült, a szállított beteg sérülést nem szenvedett.

A vádlottat a bíróság közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 1 év 6 hónap időtartamra próbára bocsátotta. Az intézkedés alkalmazása során enyhítő körülményként esett latba a vádlott büntetlen előélete, valamint az általa elszenvedett súlyosabb sérülések ténye.

Az ítélet nem jogerős, a jogorvoslatra jogosultak három munkanap gondolkodási időt tartottak fenn nyilatkozatuk megtételére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában