Súlyos testi sértés

2024.03.26. 12:35

Féltékenységből megalázta, verte feleségét

Részeg állapotban, agresszív hangnemben, az emberi méltóságot súlyosan sértő kijelentésekkel megalázta feleségét, többször meg is verte.

Boon.hu

Ütötte, verte a feleségét (illusztráció)

Fotó: Shutterstock

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt. A vádirat szerint a vádlott és felesége egy borsodi kisvárosban laknak, 2021. év végétől 2023 november végéig a rendszeresen italozó vádlott lakásukban agresszív hangnemben az emberi méltóságot súlyosan sértő kijelentésekkel megalázta feleségét, ha azonnal nem teljesítette az olyan felszólításait, hogy adjon neki cigarettát, valamint ha nem volt megelégedve a főzött étellel és úgymond, hogy a felesége észhez térjen, tudja mi a dolga, többször arcon ütötte. 

2023 augusztus végén, az egyik napon a nő az esti órákban a vádlott tudomása nélkül beengedte a lakásukba a vádlott egy erősen ittas férfi rokonát, emiatt a vádlott féltékennyé vált, rokonát elzavarta, feleségét pedig többször megütötte, megrúgta.

Fanyéllel ütötte 

2023 november végén a vádlott feleségével közös italozás után aludni tért, de a nő éjfél után felébredt, a konyhába ment enni. Úgy hallotta, mintha valaki az utcáról bekiabált volna hozzájuk, a kapuhoz indult, de az ablakból kinézve senkit nem látott. A vádlott felébredve nem találta a feleségét, féltékenységből átnézte a lakást, hogy nincs-e ott esetleg egy férfi. Senkit nem talált, ennek ellenére felelősségre vonta a nőt, rángatta, ököllel ütlegelte, majd egy fél méteres fanyéllel tovább bántalmazta, a nő segítségért kiabált, kimenekült a házból és a szomszédoktól értesítette a rendőrséget – tudta meg a Borsod Online.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túli gyógytartamú súlyos sérüléseket szenvedett el. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogház büntetést indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában