Tűzesetek

2024.02.20. 08:06

Tüzes Valentin nap, tragédia Cigándon

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 132 alkalommal riasztották, amiből 54 tűzoltás volt.

Garázs lángolt Rátkán

Hatalmas lángok csaptak fel Tornyosnémetiben, a tető is beomlott

Lakóháztűz miatt riasztották a tűzoltókat Tornyosnémetibe, a Fő útra február 12-én. A tűzesethez Göncről és Encsről vonultak a hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal megfékezték és eloltották a lángokat, egy háztartási gázpalackot kihoztak, továbbá hőkamerával átvizsgálták az épületet. A tűz három helyiséget érintett és a tetőt is jelentősen megrongálta, így a ház lakhatatlanná vált. Az eset során nem történt sérülés.

Tüzes Valentin nap

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében tíz helyen volt szükség tűzoltói beavatkozásra szabadtéri tűz miatt február 14-én. A lángoló növényzettel a miskolci, a kazincbarcikai,  az ózdi, a szerencsi, az encsi és a tiszaújvárosi hivatásos egységeknek is volt dolga. A legnagyobb kiterjedésű tűzzel az ózdi tűzoltóknak kéziszerszámokkal kellett megbirkózni Csernely határában, ott körülbelül ötezer négyzetméteren pusztítottak a lángok. Az események során nem történt sérülés.

Életmentő készülék

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban Sátoraljaújhelyen, a Petőfi Sándor utcában február 15-én. Az életmentő készülék a konyhában jelzett, ahol egy nyílt égésterű gázkazán működött, egy másik szobában kályhával is fűtöttek. A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakó szellőztetni kezdett, ennek ellenére az egység által használt mérőműszer már a ház bejáratánál kimutatta a mérgező gázt. A tűzoltók légzőkészülékben átvizsgálták az épületet, felhívták a figyelmet, hogy a fűtésre használt cserépkályhát és gázkazánt szakemberrel felül kell vizsgáltatni.

Életét vesztette a cigándi tűzben az egyik lakó

Kigyulladt egy családi ház Cigándon, a Petőfi Sándor utcában február 18-án. A tűzesethez a helyi katasztrófavédelmi őrs egysége rövid időn belül kiérkezett, addig két ember elhagyta az épületet, egy lakó azonban még a házban volt. A tűzoltók légzőkészülékben behatoltak az ingatlanba, kivitték a bennrekedt embert, de már nem lehetett megmenteni az életét. Az egységhez csatlakoztak a kisvárdai  hivatásos önkormányzati tűzoltók is. A tűz egy szobát érintett, de a többi helyiséget is erős füst-, korom- és hőhatás érte. Az eset körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában