Ítélet

2024.02.13. 12:28

Kéregetés után rablás Miskolc belvárosában

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2023 májusában Miskolc belvárosában egy gyalogosan közlekedő férfi után ment, leszólította és kéregetni kezdett tőle. Mivel nem járt sikerrel, a sértettet ököllel arcon ütötte és a pénze átadását követelte tőle.

Boon.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Bits And Splits

A bántalmazás hatására a férfi elővette pénztárcáját és az abban lévő 15 ezer forintot átadta a terheltnek, aki a tárca átkutatása után a telefonja átadására is felszólította a sértettet, miközben megfenyegette, hogy újból bántalmazni fogja. A sértett készülékét nem adta át és sikerült elmenekülnie a helyszínről.

Elismerte bűnösségét

A férfi a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett el.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság rablás bűntette miatt 4 év 3 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a bűnösségre kiterjedő beismerő vallomást, míg súlyosító körülményként esett latba a terhelt büntetett előélete, valamint az, hogy a bűncselekmény elkövetésekor más büntetőeljárás hatálya alatt állt.

Nem jogerős

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be, az ügyész pedig három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére-tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában