Előkészítő ülés

2024.02.18. 08:20

Átdobta a szomszédba a WC-n megszült gyereket

Előkészítő ülés tart a Miskolci Törvényszék a fiatalkorú nő ügyében hétfőn.

Boon.hu

A vádlott a letartóztatásról döntő bírósági ülés előtt egy éve

Fotó: Ádám János

Előkészítő ülést tart hétfőn a Miskolci Törvényszék annak a fiatalkorú nőnek az ügyében, aki a vádirat szerint Emődön 2023 februárjában – titkolt terhességét követően – 

házuk hátsó udvarán megszülte gyermekét, elvágta a köldökzsinórt, WC papírt tömött az újszülött szájába, majd átdobta a szomszédos ingatlanra és magára hagyta.

A gyermeket a kiérkező rendőrök találták meg, átadták a mentőegységeknek, azonban a csecsemő az ellátatlanság és a téli időjárással járó alacsony külső hőmérséklet okozta kihűlés miatt elhunyt.

Az apa nem tudott róla

Ahogy arról akkor beszámoltunk, a bíróság először csak bűnügyi felügyeletet rendelt el, később azonban mégis a letartóztatása mellett döntöttek a lánynak. A gyermek apja pedig azt nyilatkozta, nem tudott róla, hogy a lány várandós.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában