Tragédia

2023.02.27. 11:35

Szörnyű: Megölhette egy lány a megszült csecsemőjét Emődön! - Új részletekkel frissítve!

Tragikus eset történt pénteken, miután egy 15 éves lány gyermeket szült.

BOON

Az ügyészség 14 életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolta meg.

Fotó: Ádám János

Emődön egy 15 éves lány életképes csecsemőnek adott életet, azonban a gyermeket átdobta a szomszéd udvarára, ahol mire megtalálták annyira kihűlt, hogy a szakszerű orvosi ellátás ellenére nem tudták megmenteni.

Döntöttek a letartóztatásáról

Hétfőn délután vezetőszáron, két rendőr kíséretében érkezett a lány a Miskolci Törvényszék épületébe, ahol egy pillanatra ijedten hőkölt vissza a folyosón, amikor szembetalálta magát a kamerák és fényképezőgépek hadával. Érthető módon nagy volt a médiaérdeklődés, ahogy a nap folyamán elhangzott: az ilyen eseteknek nagy a társadalmi elítéltsége. Ugyanakkor – vagy pont ezért – az érdeklődés is iránta. A folyóson a médiamunkásoknak háttal ültették le a rendőrök, szipogva az orrát törölgette, amíg be nem szólították a tárgyalóterembe, ahol arról döntött a Miskolci Járásbíróság, hogy az ügyészségi javaslat szerint előzetes letartóztatásba kerüljön-e, vagy a védelem indítványának megfelelően bűnügyi felügyeletet rendeljenek el. Végül a törvényszék épületléből az otthonába távozhatott, ugyanis a bíróság a bűnügyi felügyeletet rendelte el – bár az még nem jogerős, ugyanis az ügyész fellebbezést jelentett be.

Mint Homa-Hajdú Eszter, a Miskolci Törvényszék sajtótitkára portálunknak elmondta, a rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított február 24-én a kora esti órákban emődi otthonuk udvarán életképes újszülöttet hozott a világra, a szülést követően ismeretlen eszközzel elvágta a köldökzsinórt, a gyerek száját papírral tömte be és a szomszéd telekre átdobta. A gyanúsított a szülést követően rosszul lett, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol tagadta a szülés tényét, azonban az orvosi vizsgálat ezt a tényt megerősítette. A kórház értesítette a rendőrséget, akik kutatást kezdtek a lány lakóhelyén és a szomszédos ingatlan udvarán, ahol megtalálták a kihűlt állapotban lévő, ellátatlan csecsemőt, akit kórházba szállítottak, azonban az újszülött a szakszerű orvosi ellátás ellenére elhunyt.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható súlyos szankció mértékére, illetve a társadalmi környezet várható negatív reakciójára kirekesztő jellegére figyelemmel megalapozottan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet azonban a terhelt rendezett családi háttere, valamint életkora ellensúlyoz. A személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés célja a bíróság álláspontja szerint a letartóztatásnál enyhébb módon is elérhető, így elegendő az, ha a gyanúsított szabad mozgását korlátozzák. Így a bíróság az ügyészi indítványtól eltérően a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el március 27-ig, a végzés nem végleges, tette hozzá a sajtótitkár.

A döntés azt jelenti, hogy a lány az otthonába távozhat, ahonnan a lehető legrövidebb úton az iskolájához is elmehet, tehát iskolába is járhat tovább. A vármegyét nem hagyhatja el semmiképp. Rendszeresen jelentkeznie kell a rendőrségen és szúrópróbaszerűen is ellenőrizhetik.

Az ügyészség 14 életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolta meg.

Korábban írtuk:

Portálunk úgy tudja, megölhette egy 15 éves lány a megszült csecsemőjét Emődön, még pénteken. Információink szerint a lány miután megszülte a csecsemőt, elvágta a köldökzsinórt, feltehetően papírt tömött a gyerek szájába, majd egyszerűen átdobta a kerítésen a szomszéd portára.

Később azonban rosszul lett, orvosi ellátásra szorult, amely során nyilvánvalóvá vált, hogy szülésen esett át. Mire azonban megtalálták a csecsemőt, már nem lehetett rajta segíteni.

Érdeklődtünk a vármegyei rendőr-főkapitányságon, ahol elmondták: emberölés megalapozott gyanúja folyik eljárás a 15 éves lánnyal szemben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság az őrizetbe vett gyanúsítottal szemben előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására - írta a police.hu.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában