Borzalmas

2024.01.24. 10:13

Véresre verte idős áldozatát a 13 éves borsodi rabló

A feldühödött fiú az ajtót berúgva bement a házba, seprűnyéllel véresre verte az asszonyt, gyógyszert, telefont és elemlámpát hozott el.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: thebigland

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt három fiatalkorú férfi ellen minősített rablás bűntette és magánlaksértés bűntette miatt - tudta meg a Boon.hu. A vádirat szerint a fiatalkorúak 2023. január végén a délutáni órákban egy borsodi településen bementek a 80 éves, időközben elhunyt nő házának udvarára. Az időskorú nő a hátsó kijáratnál állva rájuk kiabált, hogy mit keresnek ott, menjenek el, majd az ajtót bezárva visszatért a házába.

Megragadta a seprőnyelet 

A három fiatal nem tett eleget a felszólításnak, és közülük a 13 éves fiúban kialakult az a szándék, hogy erőszakkal értéktárgyakat fog megszerezni, ezért felvette a bejárati ajtó mellé letámasztott fa seprűnyelet, berúgta az ajtót, bement a házba és a seprűnyéllel az idős nőt több alkalommal fején, karján, hátán, illetőleg testszerte megütötte olyan erővel, hogy a nyél eltört, az asszony fején pedig vérző sérülés keletkezett. 

A fiú ekkor abbahagyta a bántalmazást, kutakodni kezdett a hálószobában, miközben felszólította a nő, hogy adja oda neki a gyógyszereit. Az egyik szekrényfiókban talált egy bontatlan Frontin gyógyszert, majd elvette az asszony mobiltelefonját és elemlámpáját.

Felsegítették 

Mindeközben a két másik fitalkorú nem ment be a házba, a bejárati küszöbnél álltak. Nem volt szándékukban bántalmazni az asszonyt, társukat nem segítették, hanem próbálták megfékezni, többször cselekménye abbahagyására szólították fel, illetőleg egyikük csak azért ment be az ingatlanba, hogy az ütésektől földre került nőt felsegítse.

A bántalmazás következtében az idős nő könnyebb, repesztett sebekkel és zúzódással járó sérüléseket szenvedett el. Magánlaksértés bűntette miatt magánindítványt terjesztett elő.

Javítóintézetbe küldték 

Az ügyészség a vádlottak közül a letartóztatásban lévő 13 éves vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott, míg vádlott társai vonatkozásában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt pártfogó felügyelet egyidejű elrendelésével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában