Bíróság előtt

2024.01.23. 12:43

Hátba szúrta a testvérét a feldühödött férfi

Előkészítő ülést tart szerdán a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki egy családi vita során konyhakéssel hátba szúrta testvérét, más alkalommal a nyílt utcán fiatalkorú nőre támadt, intim testrészeit fogdosta.

Boon.hu

Hátbaszúrta...

A vádirat szerint a vádlott 2022. augusztusában az esti órákban egy borsodi településen lévő családi házban együtt italozott az apjával és férfi testvérével. Szóváltás, dulakodás alakult ki közöttük, a vádlott kezdetben megakadályozta, hogy a testvére és az apja egymásra támadjanak, azonban később ő is egyre dühösebb lett. Egy 1,5 méteres kábeldarabbal a testvérére rontott, de az elvette tőle és kidobta az udvarra.

Életveszélyes sérülés

A testvér megelégelte a családi vitát, felöltözött, távozni akart a házból, az apja viszont hátulról megfogva visszatartotta. Amikor kirántotta magát a fogásból, a vádlott – aki előzőleg a tűzhelyről felvett egy közel 30 centiméteres konyhakést – odalépett a testvéréhez és hátba szúrta. A sértett a szomszédoktól kért segítséget, a szúrt sérülés közvetetten életveszélyes állapotot eredményezett.

A nyílt utcán támadt a lányra

A vádlott fentieken túlmenően 2022. novemberében az utcán észrevette a kiskorú sértettet, aki megtetszett neki. Utána futott, a vállát megragadva maga felé fordította, térddel hasba rúgta, földre lökte. Mögé térdelve ruházata alá nyúlt és fogdosni kezdte. A sértett kiabált, védekezett, azt mondta, hogy beteg, így a vádlott felállította, a kezét megfogva a buszmegálló irányába vezette, majd amikor a vádlott szorítása enyhült, a sértett elszaladt.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást - tájékoztatta a Boon.hu-t a Miskolci Törvényszék.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában