Rémisztő

2024.01.05. 17:36

Gyalogost gázoltak Bőcsön

Az autós egy zebrán sodorta el az áldozatot.

Boon.hu

A zebrán a gyalogosnak van elsőbbsége

Fotó: Pezzetta Umberto

Baleset történt pénteken Bőcs belterületén. Egy autós egy biciklivel közlekedőt sodort el az egyik forgalmasabb gyalogátkelő helyen. 

Portálunk kérdésére Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elárulta, hogy a kerékpáros az eszközről leszállva szeretett volna átkelni a zebrán. 

Az elsődleges információk szerint a gyalogos könnyebben sérült meg, a rendőrség a baleset körülményeit vizsgálja. 

Óvatosan kell megközelíteni 

A KRESZ előírja, hogy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a járművezetőknek elsőbbséget kell adniuk a gyalogosoknak. Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel – akkor is, ha nincs kijelölt gyalogos-átkelőhely – elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten megy át, amelyre a jármű bekanyarodik. Azt a helyet, ahol a gyalogosoknak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni. A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos-átkelőhely előtt meg is tudjon állni. A kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt megálló vagy forgalmi okból álló jármű mellett meg kell állni és csak akkor szabad tovább menni, ha ezzel nem sértik meg a gyalogosok elsőbbségi jogát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában