Garázdaság

2024.01.13. 16:00

A nő sörös üveggel esett neki a férfinak az utcán Szinben

A nővel lévő férfi a gépkocsi nyitott ablakán kikiáltott, hogy „kutyák álljatok meg, mert beszédem van veletek.”

Boon.hu

Forrás: GettyImages

Fotó: gwflash

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy férfival és egy nővel szemben. A vád szerint a férfi 2022. április 10-én este Szin település belterületén haladt a személygépkocsijával, amikor meglátta a buszról leszálló, és hazafelé tartó sértettet, aki két másik férfival haladt az úton. Ekkor a férfi a gépkocsi nyitott ablakán kikiáltott, hogy „kutyák álljatok meg, mert beszédem van veletek.” Miután a megszólított nem állt meg, hanem továbbment, a vádlott kiszállt a gépkocsiból, és a járdán haladó sértett elé lépett, akit szidalmazott, miközben ütött és rúgott is az irányába.  

A megtámadott  – az ütések kivédése érdekében – a kezeit a feje felé emelte, majd a vádlottal összekapaszkodtak és dulakodtak, melynek során a földre estek. Ekkor megjelent a helyszínen vádlott nő, aki a közeli vízelvezető árokban lévő üres sörös üveget magához vette és azzal a sértettet hátulról egy alkalommal fejen ütötte, és a kezében lévő sniccerrel – hadonászó mozdulatokkal – többször a sértett irányába csapott, miközben a sértettet a férfi vádlott – a nővel szándékegységben – puszta kézzel tovább bántalmazta.

Pénzbüntetés lehet belőle 

A bántalmazásának a helyszínen megjelenő kívülálló személyek vetettek véget, akik vádlottakat eltávolították a helyszínről. A vádlottak  cselekménye következtében a sértett  8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és a vádlottakkal szemben könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő. 

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában