Hamisított

2023.12.09. 10:00

A csehek bevonták a jogosítványát, hazudott és itthon kapott egy újat

Azt állította a sátoraljaújhelyi férfi, hogy Miskolcon hagyta el a vezetői engedélyét.

Boon.hu

Azt állította a sátoraljaújhelyi férfi, hogy Miskolcon hagyta el a vezetői engedélyét.

Forrás: Shutterstock

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben - tudta meg a boon.hu.

A vád szerint a férfitól 2023. június 20-án a cseh hatóságok a Cseh Köztársaság területén aznap elkövetett szabálytalansága miatt bevonták a magyar vezetői engedélyét. A jogsi nélküli férfi Magyarországra történő hazaérkezése után, június 23-án megjelent az illetékes okmányirodában, ahol olyan valótlan tartalmú bejelentést tett, hogy a vezetői engedélyét június 17-én Miskolcon elvesztette. A hatóság a bejelentésről jegyzőkönyvet vett fel, ami július 22-ig Magyarország területén való vezetésre jogosította. A bejelentése alapján a közhiteles engedély-nyilvántartásba is bejegyezték, hogy a vezetői engedélyt elvesztés miatt érvénytelenítették. A férfi részére ezután egy új vezetői engedélyt állított ki a hatóság.

Olcsón megúszhatja 

A férfi a nyilatkozatával közreműködött abban, hogy valótlan adatok, illetve tények kerüljenek közokiratba, illetve a közhiteles nyilvántartásba. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedés alkalmazását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában