Halálos baleset

2023.12.11. 16:11

Kerekesszékest ütött el Vámosújfaluban a gyorshajtó

Másodfokon enyhítették a lakott területen 100 kilométeres sebességgel hajtó autós büntetését.

Boon.hu

Halálos baleset történt.

Fotó: Evelyn Apinis

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki az elsőfokon eljárt Sátoraljaújhelyi Járásbíróság által megállapított tényállás szerint 2021 januárjában, az egyik napon, a délutáni órákban Vámosújfaluban közlekedett a megengedett óránkénti 50 kilométert jelentősen meghaladó mintegy 100 kilométeres sebességgel - tudta meg a boon.hu.

Vele szemben ellentétes irányból haladt egy asszony kerekesszékével. A nő az autós előtt akart elkanyarodni és az úttesten áthaladni, azonban az érkező jármű nagy sebessége miatt a vezető későn észlelte a veszélyhelyzetet és akkor kezdett vészfékezésbe.

Az ütközést nem tudta elkerülni és elütötte a nőt, aki kiesett a kerekesszékből és súlyos töréses sérüléseket szenvedett, majd kórházba szállítását követően a baleset után egy hónappal meghalt.

Enyhítették a büntetést 

Az elsőfokú bíróság a vádlottat halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt 2 év – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A vádlotti és védői fellebbezés folytán eljáró Miskolci Törvényszék fenti ítéletet megváltoztatta, a szabadságvesztés tartamát 1 év 6 hónapra, a felfüggesztés próbaidejének mértékét 2 évre, míg a közúti járművezetéstől eltiltás tartamát 2 év 4 hónapra enyhítette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában