Tolvaj

2023.11.22. 10:00

A harmadik lopásnál tetten érték a miskolci plébánia kifosztóját

Miskolc - A plébánia irodájából közel egymillió forint értékben szándékozott készpénzt eltulajdonítani. Két cselekménye során, mintegy 700 ezer forinthoz jutott hozzá.

Boon.hu

Kifosztotta a plébániát

Fotó: perfectlab

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen lopás bűntette miatt. A vádirat szerint a férfi 2022. decemberében megbízási viszonyban egy miskolci plébánia irodájában dolgozott, amely lehetőséget arra használta fel, hogy a pénzeskazettát kinyitva abból, több mint 400 ezer forint készpénzt eltulajdonított. 

Ugyanő 2023. január második felében a kora délutáni órákban az ajtót betörve bement a plébánia irodájába, az íróasztalból kivette a pénzkazettát és közel 300 ezer forint készpénzt vett el. Aztán 2023. január végén az éjszakai órákban újból betört a plébániára, az épületen belül három ajtót feszített fel, mire bejutott az irodába, ahonnan a kazettában lévő, több mint 200 ezer forint készpénzt akarta elvinni, de közben tetten érték - tudta meg a Boon.hu.

Millió volt a célja

A vádlott cselekménye közel egymillió forint megszerzésére irányult, ebből ténylegesen több mint 700 ezer forint készpénzt szerzett meg, amelyet elköltött. 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtön büntetést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában