Állatkínzás!

2023.11.27. 20:30

Évekig szűk helyre bezárva tartotta kutyáját

Kazincbarcika - Élelemmel és ivóvízzel rendszeresen ellátta, de soha nem engedte ki az ebet és a nem takarította.

Boon.hu

Éveken át bezárva tartott kutyáját

Forrás: Shutterstock

Fotó: K64End

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen állatkínzás bűntette miatt, aki éveken keresztül takarítatlan, szűk fészerbe bezárva tartotta kutyáját az ebnek különös szenvedést okozva. 

A vádirat szerint a nő 2017-ben ajándékba kapott egy közepes méretű keverék kutyát. 2019. évtől az állatot a borsodi településen lévő lakásával szembeni 2-szer 2 méter méretű fészerbe bezárva tartotta. Élelemmel és ivóvízzel rendszeresen ellátta, azonban soha nem engedte ki, és a tartási helyet egyáltalán nem takarította.  

2023. március elejéig a fészerben a bélsár és a vizelet szennyeződés felhalmozódott. Ez a körülmény, valamint hogy az állatnak élettani igényei ellenére nem volt megfelelő nagyságú mozgástere, az eb maradandó egészség károsodását, vagy pusztulását okozhatta volna. A kis alapterületű, takarítatlan, szennyezett körülmények között történő tartás és a megfelelő nagyságú mozgástér hiánya az állatnak különös szenvedést okozott.

Felfüggesztett börtön 

A vádlott az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény rendelkezéseit megszegte, ugyanis az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni az állat fajának, fajtájának és élettani szükségleteinek megfelelő életfeltételeiről gondoskodni. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtön büntetést indítványozott.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában