Életveszélyben volt

2023.10.02. 09:44

Kis híján megölték kiskorú társukat az iskolaudvaron egy borsodi kistelepülésen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt két fiatalkorú férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, akik az iskolaudvaron kiskorú osztálytársukat játék során földre vitték, lefogták, miközben gyermekkorú társuk a hanyatt fekvő sértett szájába füvet, kavicsot és homokot tömött. Az idegen anyag okozta megbetegedés miatt a sértett életveszélyes állapotba került.

Boon.hu

A fotó illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlottak gyermekkorú társuk és a sértett kiskorú fiú egy borsodi kistelepülésen lévő általános iskola tanulói osztálytársak, baráti viszonyban voltak. 2022. március végén az iskola udvarán játék közben a két vádlott és a gyermekkorú fiú először egy másik kiskorú fiút próbáltak meg megfogni és a fűben hempergetni, de védekezett és elfutott tőlük. Ezután a sértetthez mentek a vádlottak lefogták a kezeit, földre vitték, hanyatt fekvő helyzetben tartották, amíg a gyermekkorú fiú a szájába füvet, kavicsot és homokot tömött, amit a sértett lenyelt.

Életmentő műtétek

A vádlottak ezután elengedték a fiút és távoztak, a sértett viszont a történteket szégyellte elmondani, így tanárainak és szüleinek sem számolt be az eseményről. A következő napokban egyre rosszabbul érezte magát, szülei orvoshoz vitték, ahonnan kórházba utalták és két műtétet hajtottak végre rajta.

A sértett szervezetébe jutott idegen anyag okozta megbetegedés közvetlenül életveszélyes állapotot eredményezett, életét a szakszerű egészségügyi ellátás mentette meg. A cselekmény, és az azt követő gyógykezelés számára pszichés traumát is okozott.

Próbára bocsátást javasolnak

Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottakkal szemben próbára bocsátást indítványozott, egyidejű pártfogó felügyelet elrendelésével és külön magatartási szabály előírásával, tájékoztatta a boon.hu-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában