Csaló

2023.10.23. 20:00

Idős emberek pénzét csalta ki a nő Miskolcon

Tárgyalást tart kedden a Miskolci Járásbíróság annak a nőnek az ügyében, aki a vádirat szerint Miskolcon négy idős, megromlott egészségi állapotú sértett ingatlanából vett magához készpénzt és értéktárgyakat.

Boon.hu

Fotó: CGN089

A vádlott – magát vízóraleolvasónak vagy egy másik esetben távhőszolgáltató munkatársának kiadva – 2022. július 29-én négy belvárosi lakásba is bejutott, ahol az idős lakók figyelmét elterelve eltette azok pénztárcáját a bennük lévő pénzzel, míg egy másik esetben a nagyszoba foteljában lévő sálak tetszettek meg neki, továbbá a vitrinből 100 ezer forintot is zsebre tett. 

A nő augusztus 12-én is folytatta a kifosztási cselekmények sorát, ekkor a 75 éves sértettel azt hitette el, hogy számlafizetési tartozása van, melyet nála rendezhet. Míg az asszony pénzváltási szándékkal a szomszéd lakásba csengetett, a terhelt a nappaliban lévő cipősdobozban tárolt 200.000 Ft készpénzt eltette. Ugyanezen ürüggyel aznap 3 ezer forintot is megszerzett egy idős sértettől.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntette és más bűncselekmények ügyében indult eljárásban a keddi tárgyaláson akár az eljárás befejezése is várható. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában