Makkok és csavarok

2023.10.31. 14:30

Elképesztő szabálytalanságok az M30-ason (fotókkal)

Encs - A rendőrség facebook oldalán két hihetetlennek tűnő történetet osztott meg.

Boon.hu

Makkok miatt állt a forgalom az M30-ason

Forrás: BIP - BAZ VMRFK Rendőrségi Információs Portál

Egy jelentősen túlterhelt kisteherautó menetközben defektet kapott, majd a szalagkorlátnak ütközött az M30-as autópályán, Méra közelében november 30-án a délutáni órákban. A szállítmányát képező makkok szétterültek az aszfalton - írja a BIP - BAZ VMRFK Rendőrségi Információs Portál.

Egy másik gépjárművet túlterhelt rakománya, valamint nem megfelelően rögzített kerekei miatt állítottak meg a járőrök az M30-as encsi csomópontjánál. A kisteherautó szemmel láthatóan több tűzifát szállított, mint amennyit a járművel lehetett volna, ráadásul egyik kerekét egy csavar sem rögzítette - tudta meg a boon.hu.

A makkokat szállító kisteherautó esetében a járőrök a két utassal szemben 26 000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki, mivel nem használták a biztonsági övet, míg a járművezetőt a hatóság 65 000 forint helyszíni, illetve 500 000 ezer forintot közigazgatási bírsággal sújtotta baleset okozása, illetve a túlsúly miatt.

A tűzifákat szállító jármű esetében a rendőrök azonnal intézkedtek a műszaki hiányosság, és a túlsúly megszüntetéséről, illetve 500 000 forint közigazgatási bírságot, és 15 000 forint helyszíni bírságot szabtak ki a sofőrrel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában