Vádemelés

2023.10.03. 11:00

Éheztette beteg kutyáját Miskolcon

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen állatkínzás bűntette miatt, aki nem gondoskodott a kutyája számára megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékról, ivóvízről. A kórosan lesoványodott, hallójárati gyulladásban szenvedő eb állatorvosi ellátás nélkül elpusztult volna, állatvédők mentették meg.

Boon.hu

Éveken át bezárva tartott kutyáját

Forrás: Shutterstock

Fotó: K64End

A vádirat szerint a vádlott miskolci családi házában tartott egy hétéves terrier jellegű kan ivarú kutyát. Az eb rendelkezett állatmegjelölésre szolgáló mikrochippel és utoljára 2021. márciusában kapott kötelező veszettség elleni védőoltást, ezt követően azonban a vádlott már nem oltatta be.

A vádlott nem gondoskodott a kutyája számára folyamatosan hozzáférhető, megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékról, valamint ivóvízről sem, ezért az eb 2023. március hónap elejére extrém fokban lesoványodott, a bőre alatti kötőszövetek és a csontjai teljesen kilátszottak, valamint mindkét fülére krónikus hallójárati gyulladásban szenvedett. Állatvédők szállították el, szakszerű állatorvosi ellátást kapott, melynek következtében egészségi állapota folyamatosan javult és ideiglenes gazdánál került elhelyezésre.

Pénzbüntetést indítványoztak

Az éhezés a szokásosnál is erőteljesebb szenvedéssel és fájdalommal járt a súlyos fokban lesoványodott állat számára

, míg a kezeletlen krónikus fülgyulladás különös szenvedést okozott.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott, tájékoztatta a boon.hu-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában