Ítélet

2023.09.18. 11:00

Zsebre dolgozott a dohánybolti eladó Tiszaújvárosban

Ítéletet hozott a Tiszaújvárosi Járásbíróság annak a terheltnek az ügyében, aki 2019. év elejétől mintegy másfél éven keresztül több mint 1,3 millió forint kárt okozva követett el sikkasztást.

Boon.hu

Illusztráció

Fotó: Kiss Annamarie

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott egy tiszaújvárosi Nemzeti Dohánybolt eladójaként dolgozott a fenti időszakban. Tevékenysége során a vevők által megvásárolni kívánt termékeket a pénztárgépben úgy regisztrálta, mintha ténylegesen nem történt volna vásárlás, azaz 0 forint végösszegű pénztári blokkokat készített. Ezzel szemben a nő a vevőknek értékesítette a termékeket, melyek vételárait nem a kasszába helyezte, hanem azokat jogtalanul eltulajdonította.

A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg.

A bíróság a vádlottat folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért vele szemben 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, valamint kötelezte a kár megtérítésére.

Az ítélet nem jogerős, a terhelt és védője fenntartott 3 munkanapot a jogorvoslati nyilatkozattételre

 - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában