Rablás

2023.08.23. 11:20

Késsel és baltával akart pénzt szerezni a tállyai idős nőtől

Azzal fenyegette meg az asszonyt, hogy szétveri a fejét baltával, ha nem adja oda neki a pénzét.

Boon.hu

Baltával indult pénzt szerezni

A Szerencsi Járási Ügyészség minősített rablás bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2023. május 23-án a hajnali órákban, ittas állapotban egy kést és egy baltát magánál tartva átmászott egy idős nő tállyai lakóházának kerítésén és a kulcsra nem zárt bejárati ajtón bement a lakóházba.  

Az ébren lévő idős asszony észlelte a veszélyt, kiütötte a kést a vádlott kezéből, aki ekkor a hajánál fogva a földre rántotta a nőt és őt a földön lefogva – miközben a sértett védekezett – pénzt követelt tőle. Azzal fenyegette meg, hogy szétveri a fejét baltával, ha nem adja oda neki a pénzét. Mikor a nő közölte, hogy nincs pénze, a támadó elmenekült a helyszínről és nem tulajdonított el semmit.

Fegyházba küldenék 

A cselekmény során a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

Az ügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint az elkövetéshez használt eszközök elkobzását indítványozta a bíróságnak. A vádlott letartóztatásban várja a bíróság döntését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában