Döbbenet

2023.08.25. 13:53

Egy augusztus 20-i rendezvényen erőszakoskodott a férfi

A támadó megpróbálta a kábult nő ruházatát felhúzni, de nem járt sikerrel, a közelben lévők ugyanis észlelték azt. Letartóztatták.

Boon.hu

Több nővel is erőszakoskodni próbált a férfi

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint egy borsodi kisvárosban tartott augusztus 20-i rendezvényen – trágár kifejezések használata mellett – megragadta és fogdosni kezdett egy nőt, majd a földre húzva megpróbálta alsóruházatát levenni. A nő segélykiáltását észlelték a vele egy társaságban lévők, odasiettek, így a férfi távozott a helyszínről. 

Néhány perccel később ugyanő két másik nőhöz ment oda, egyikőjüket simogatni kezdte, majd a másikat – miután az rászólt a férfira és nem hagyta magát megcsókolni – egy alkalommal ököllel megütötte, melynek következtében a nő feje a kerítésnek ütődött. A támadó ekkor megpróbálta a kábult nő ruházatát felhúzni, de nem járt sikerrel, a közelben lévők ugyanis észlelték azt, így a férfi ismét elszaladt a helyszínről.  

Szexuális erőszak kísérlete 

A férfi cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet szexuális erőszak bűntettének kísérlete, garázdaság bűntette, könnyű testi sértés és szeméremsértés vétsége megállapítására.  

A bíróság álláspontja szerint a férfi terhére rótt kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények miatt kiszabható büntetés tartama miatt és arra is tekintettel, hogy külföldi állampolgár lévén csupán ideiglenesen, munkavállalás céljából tartózkodik Magyarországon, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, illetve alappal lehet következtetést levonni a bűnismétlés lehetőségére is. Minderre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását. A végzés végleges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában