A 28. hét jelentősebb káresetei

2023.07.18. 08:00

Életmentés Ózdon és Tokajnál, lakhatatlanná vált házak Miskolcon és Felsőzsolcán

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 137 alkalommal riasztották, amiből 43 műszaki mentés volt.

Tűz ütött ki Felsőzsolcán - az ingatlan lakhatatlanná vált

Kigyulladt egy családi házhoz épített melléképület Felsőzsolcán, a Hunyadi János utcában július 11-én. A miskolci hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a tűzesethez. Az egységek kiérkezése előtt a lakók sértetlenül elhagyták a házat. A tűzoltók két vízsugárral fékezték meg és fojtották el a lángokat, amelyek a melléképület egészét érintették és a  lakóépület tetőszerkezetét is megrongálták. A tűz elektromos meghibásodás miatt keletkezett, az eset miatt az ingatlan lakhatatlanná vált.

Baleset történt Karcsán - a sérültekhez mentőhelikopter érkezett

Két személygépkocsi karambolozott Karcsán, a Petőfi utcában július 13-án. A balesethez a cigándi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói vonultak. Az egység áramtalanította a járműveket és az egyik autóból feszítővágóval kiszabadított két embert, akiket átadott a mentőknek.

Teljes terjedelmében égett egy ház Ózdon: négy életet mentettek meg az tűzoltók

Tűz keletkezett egy ikerházi lakás egyik szobájában Ózdon, az Új telepen július 13-án. Az ózdi hivatásos tűzoltók légzésvédelem mellett, gyorsbeavatkozó sugarakkal fékezték meg és oltották el a tüzet, amely teljes terjedelmében érintett egy helyiséget, és a tetőszerkezetet is megrongálta néhány négyzetméteren. Az egységek négy kiskutyát mentettek ki a lakásból és egy  sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak. Az eset során senki sem sérült meg.

Két embert kellett menteni Tokaj határában

Egy segítségkérés érkezett a katasztrófavédelemhez július 13-án, amely szerint bajba került két ember Tokaj külterületén. A szerencsi hivatásos tűzoltók a rendőrökkel közösen, GPS koordináták alapján kezdték meg a bajbajutottak keresését, amely sikerrel járt. Az egyik embert egy körülbelül három-négy méter mélyen lévő sziklapárkányon, társát ettől lentebb, körülbelül harminc méterre találták meg. A tűzoltók mentőkötél, beülő heveder és kéziszerszámok segítségével kimentették a sziklapárkányon lévő embert, a másikat pedig egy közelben lévő mentőutóhoz vitték.

Kigyulladt két borház Miskolcon

Két összeépített borház felső szintje és tetőszerkezete égett Miskolcon, a Nagyavas alsó soron július 16-án. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói három gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a tűzesethez, majd gyorsbeavatkozó sugarakkal megfékezték és eloltották a tüzet. Az érintett ingatlanok használhatatlanná váltak, az egyik életvitelszerűen lakott épület lakóit rokonok fogadták be. Az eset során senki sem sérült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában