Tolvaj

2023.06.24. 11:00

Fifikás abaújvári betörő

Kiiktatta a riasztót, majd értékes szerszámgépeket és járműalkatrészt vitt magával.

Boon.hu

Betörő

Fotó: Shutterstock

Az Encsi Járási Ügyészség nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat egy 26 éves férfival szemben. A vád szerint a fiatal férfi 2022. szeptember 24-én 18 óra körül megjelent egy férfi Abaújváron található lakóházánál. A riasztóberendezést megrongálva, majd az ablakról a rácsot lefeszítve és letörve bement az épületbe. A behatoló az ingatlanban magához vett és jogtalanul eltulajdonított különféle szerszámgépeket, illetve egy személygépkocsi hengerfejet összesen 611 ezer forint értékben. A lopás elkövetési értékéből a nyomozás során a  hengerfej lefoglalásával és a sértettnek történő visszaadásával 450 ezer forint megtérült.

Börtönt kér rá az ügyész 

Az eljárás tárgyát képező bűncselekményt a Btk. 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Az ügyészség a büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására és a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálására tett indítványt a bíróságnak - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában