Döbbenet

2023.05.23. 10:22

Ezt tette reggel, a miskolci nyílt utcán egy nő

Nem zavarta, hogy a nyílt utcán teszi azt, amit tesz. Bíróság elé állítják érte.

BOON

Lerántotta a válláról a táskát (illusztráció)

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 31 éves nő ellen rablás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt. A vádirat szerint a nő 2022. november 1-jén, a reggeli órákban, Miskolc belvárosában követni kezdett egy gyalogosan közlekedő nőt, amikor utolérte, azzal a szándékkal, hogy tőle értékeket szerezzen meg, hátulról hátizsákjánál fogva megrántotta. 

A megtámadott nő a földre esett, de sikerült felállnia, és nem engedte el a táskát, amit a támadó tovább rángatott addig, amíg elszakadt a pántja. A táskát a dulakodás során a sértettnek sikerült kikapni támadója kezéből. A támadó arra szólította fel áldozatát, hogy adjon neki 10 ezer forintot ételre, majd a segítségért kiabáló nőt a mellkasánál fogva a falhoz lökte, és így a táskát megszerezve, a helyszínről elszaladt.

Átkutatta a táskát 

A hátizsákban voltak személyes okmányok, egy pénztárcában 12 ezer forint, valamint a táskában még elrejtve további 140 ezer forint készpénz. A támadó nő távolabb menve a táska tartalmát átnézte, a számára értéktelen dolgokat eldobálta, a nyomozás során a lefoglaltak tőle közel 120 ezer forint készpénzt, melyet a sértett részére visszaadtak. A megtámadott nő sértett 8 napon belül gyógyuló horzsolt sérülést szenvedett el.  

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában