Nagyon akarta

2023.04.26. 09:57

Szexvideókkal zsarolta a nőt az aranygyűrűkért

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves férfi ellen önbíráskodás bűntette miatt, aki a szerelmi kapcsolat felbomlása után úgy gondolta, hogy a barátnőjének jegyajándékba adott aranygyűrűk visszajárnak, barátnőjét, azzal fenyegette, hogy amennyiben ezt nem tenné meg, akkor a róla készült szexvideókat elküldi családtagjainak, ismerőseinek.

BOON

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2022. február hónap végét megelőző egy éven keresztül szerelmi viszonyban volt barátnőjével. Ezen időszak alatt a nőnek ajándékozott két darab aranygyűrűt, mintegy 80 000 forint értékben, míg a nő használatra adott neki egy értékes mobiltelefont.

A kapcsolatuk viszont megszakadt, és a vádlott úgy gondolta, hogy mivel a gyűrűket jegyajándéknak szánta, azok neki visszajárnak.

2022. február hónap végén, közösségi oldalon felvette a kapcsolatot volt barátnőjével, és elkezdte követelni tőle a két darab aranygyűrű visszaadását. 

Amennyiben ezt nem tenné meg, azzal fenyegetőzött, hogy a sértettről készült szexvideókat elküldi a családtagjainak, ismerőseinek, illetőleg ő sem adja vissza a mobiltelefont.

A nő tartott attól, hogy a vádlott valóban közzéteszi a videófelvételeket, ezért az őt ért fenyegetésekről értesítette a rendőrséget, illetőleg megállapodott a vádlottal a gyűrűk visszaadásának helyszínében és időpontjában, amely Gesztely településen rendőrök jelenlétében történt, ahol a sértett is visszakapta a telefonját.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben közérdekű munka büntetést és pénzbüntetést indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában