Tűzesetek és balesetek

2023.04.18. 08:00

Kályhából kipattanó szikra és tűzhelyen felejtett étel miatt lett majdnem katasztrófa

Az elmúlt héten Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye tűzoltóit 96 alkalommal riasztották, amiből 35 műszaki mentés volt.

Fotó: UNIKYLUCKK

Elektromos meghibásodás okozott tüzet egy hétvégi házban, Mályiban, a Fenyves utcában április 12-én. A miskolci hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak az ingatlanhoz, majd gyorsbeavatkozó sugarakkal elfojtották a lángokat. A tűz, az ötven négyzetméteres épület garázsként használt helyiségét, a lakórészt és a teraszt érintette. Az egységek két háztartási, és egy kemping gázpalackot hoztak ki a házból, mindegyiket vissza kellett hűteniük. Az eset során nem történt sérülés.

Tűzhelyen felejtett étel gyulladt meg és okozott tüzet egy társasház földszinti  lakásában, Kazincbarcikán, a Móricz Zsigmond téren április 12-án. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az érintett lakást sértetlenül elhagyták a lakók. Az egységek egy gyorsbeavatkozó sugárral rövid időn belül eloltották a tüzet, amely a tűzhely környezetében lévő berendezési tárgyakat rongálta meg néhány négyzetméteren. Az egységek átvizsgálták az épületet és átszellőztették a lépcsőházat, a munkálatok idejére a többi lakónak nem kellett távozni az otthonából. Az eset során nem sérült meg senki, és a tűz sem terjedt tovább a konyhából.

Kályhából kipattanó szikra okozott tüzet egy lakóházban, Vizsolyon, a Malom úton április 13-án. A gönci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a szomszédok elfojtották a lángokat és kimenekítettek egy embert az épületből. Az egység megszüntette az izzó, parázsló részeket és átvizsgálta az ingatlant. A tűz miatt a ház lakhatatlanná vált.

Árokba borult egy tartályos kamion Karcsán, a Petőfi Sándor utcában április 13-án. A cigándi és a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a sofőr elhagyta a vezetőfülkét. Az egységek áramtalanították és átvizsgálták a járművet, szivárgást nem tapasztaltak. A kamion mentését a szállítmányozó cég végezte tűzoltói biztosítás mellett, a munkálatok idejére a környező épületeket tíz lakónak kellett elhagyni.

Szivárgó gáz robbant be egy életvitelszerűen lakott hétvégi házban, Miskolcon, a Napraforgó utcában április 14-én. Az eset következtében az ötven négyzetméteres épület összeomlott és egy embert maga alá temetett. A miskolci hivatásos tűzoltók dugólétrákkal alátámasztották az épület instabil részeit, majd kiszabadították a bajbajutottat a romok közül, és átadták őt a mentőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában