Gondatlanság

2023.04.09. 13:31

Súlyos sérülést okozott az utcára engedett kutya Vilmányban

Az állatok kiszöktek az utcára a nyitva hagyott kapun keresztül.

ÉM

Az ösztöneire hallgatott az utcára engedett eb (illusztráció)

Az Encsi Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy 36 éves  férfival szemben. A vád szerint a férfi 2022. november 24-én, a Vilmányban lévő lakásának nagykapuját nyitva hagyta, így a portáján  tartott két  kutyája szabadon ki tudott menni a közterültre. A kutyák a községben élő további két kutyával együtt  a település belterületén, a közút szélén feküdtek, amikor 12 óra 50 perc körüli időben a egy férfi arra kerékpározott. Amikor a kutyák észlelték a közeledőt, felé szaladtak. Egyikük a kerékpár első kerekének szaladt, a férfi elesett. Az esés következtében a jobb oldali kül-bel boka darabos törését szenvedte el, mely sérülés nyolc napon túl gyógyul, a tényleges gyógyulási idő olyan 60 nap.

Közérdekű munkára ítélhetik

A bűncselekményt a Btk. 3 hónaptól 1 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Mivel a büntetési tétel alsó határa az 1 év szabadságvesztést nem éri el, az ügyészség – a törvény vonatkozó rendelkezése alapján  - a vádlottal szemben szabadságvesztés helyett, közérdekű munka büntetés kiszabását  indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában