Börtön lehet a vége

2023.04.12. 10:08

Sorozat bordatörés lapáttal

Vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy 29 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. Az illető ittas állapotban betörte egy ház ablakait, és amikor az ingatlan udvarán másik épületben lakó férfi ezért beszélni akart vele, lapáttal támadt rá. A bántalmazás során közvetett életveszélyes sérüléseket okozott.

BOON

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen lakik, italozó életmódot folytat, nagy mennyiségű szeszes ital elfogyasztása után rendszeresen erőszakos, garázda magatartást tanúsít.

Bemásztak a gyerekek

2021. május elején már reggeltől alkoholt fogyasztott, a délutáni órákra lerészegedett, amikor eszébe jutott egy korábbi konfliktusa a település polgármesterével, ezen feldühödött, és elment a polgármester házához, betörte annak ablakait. Ugyanezen ingatlanon egy kis házban lakó férfi kiment a zajra, azt látta, hogy a vádlott kiskorú gyermekei közül ketten bementek a vádlott által megrongált házba, és tartott attól, hogy a gyermekek az üvegcserepektől megsérülhetnek, ezért hazaküldte őket. Később viszont utánuk indult azzal a szándékkal, hogy beszél a szüleikkel.

Felindult állapotba került

A vádlott meglátta az utcán közeledő férfit, aki egy 20 centiméteres botot tartott a kezében, azonban azzal semmilyen támadó mozdulatot nem tett. Ennek ellenére a vádlott felindult állapotba került, egy 110 centiméter hosszú, közel 2 kilogramm súlyú fanyelű lapátot felvett, odaszaladt a férfihoz és a hátán megütötte. A sértett menekülni próbált, de a vádlott utolérte, újra megütötte, a sértett az ütéstől a földre esett, a vádlott viszont ezután a földön fekvő férfit még legalább két esetben lapocka tájékon a lapáttal hátba vágta.

Közvetett életveszély

A férfi segítséget kérve kiabált, helyiek felállították, visszakísérték a lakásába, majd mentőt hívtak hozzá. A sértett a bántalmazás következtében sorozat bordatörés sérülést szenvedett el, melynek következményeként légmell alakult ki, ennek okán közvetett életveszélyes állapotba került. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában