Begorombult

2023.03.07. 12:28

Fejszével tört-zúzott volt élettársa otthonában - fotókkal

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki volt élettársa házában fejszével megrongálta a bútorokat, ezzel minimum félmillió forintos kárt okozva.

BOON

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított március 5-én a reggeli órákban megjelent a sértett hidasnémeti házánál, majd telefonon felvette a nővel a kapcsolatot abból a célból, hogy közvetítse számára a történteket. A felek között szóváltás alakult ki, majd a férfi egy fejszét vett magához, mellyel betörte a lakás bejárati ajtajának üvegezését, beszakította az ajtót és a lakásba bejutva bútorokat, berendezési-felszerelési tárgyakat, elektronikai eszközöket tört szét az eszköz segítségével. Eközben volt élettársát szidalmazta a telefonon keresztül. A gyanúsítottat a sértett édesapja és a helyszínre érkező unokatestvére próbálta csillapítani, de a férfi bántalmazással fenyegette őket, amennyiben akadályozzák cselekményében. A történteknek a sértett által értesített rendőrök kiérkezése vetett véget.

Újabb bűncselekményt követhetne el

A terhelt cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette, valamint ezzel halmazatban nagyobb kárt okozó rongálás bűntette megállapítására. A gyanúsított terhére rótt cselekmény minősítése ugyanakkor még változhat, tekintettel arra, hogy a rongálási kár pontos megállapítása folyamatban van.

A bíróság álláspontja szerint a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a sértettet megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná, illetve attól, hogy újabb bűncselekményt követne el, tekintettel arra, hogy jelen cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követhette el úgy, hogy vele szemben több büntetőeljárás is folyamatban van. A bíróság mindezeket mérlegelve 2023. április 7. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában