Durva!

2023.03.06. 10:52

Hihetetlen: Rendőri intézkedés címén jutottak be a házba, majd kirabolták a tulajt Miskolcon!

A rablás másik feltételezett elkövetőjét is elkapták a rendőrök, most pedig letartóztatta a bíróság.

BOON

Csuklyában, baseball ütővel törtek rá a házban tartózkodóra

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint társával együtt 2022. január 23-án este egy miskolci ingatlanba hatolt be oly módon, hogy arcukat csuklyával fedték el, kezükben baseball ütőt tartottak és a bejárati ajtón dörömbölve azt kiabálták, hogy „rendőrség, házkutatás”.

Miután bejutottak a házba, egy ott tartózkodó személyt a földre nyomtak és értékeket követeltek tőle, majd mivel a kérdésekre nem tudott felelni, a fürdőszobába zárták. Az elkövetők ezután átkutatták az ingatlant és onnan több ezer euró készpénzt, értékes karórákat, mobiltelefonokat és parfümöt tulajdonítottak el mintegy 7 millió forint értékben, aztán távoztak a helyszínről.

Egy évvel később lett meg

Az egyik elkövető letartóztatásáról még 2022 januárjában döntött a bíróság, azonban másikuk elfogására 2023. február 28. napján került sor, az ügyészség pedig indítványt tett letartóztatásának elrendelésére.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható szankció tartamára és a terhelt személyi körülményeire tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy a terhelt a büntetőeljárásban újból elérhetetlenné válna, illetve, hogy a bizonyítást megnehezítené, meghiúsítaná. Mindezen okokból a bíróság 2023. április 3. napjáig elrendelte a letartóztatását. A végzés végleges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában