Menekült

2023.02.22. 10:10

Elítélték a motorost, aki elhagyta az utasát!

Segítségnyújtás nélkül hajtott el, a bíróság előkészítő ülésen ítéletet hozott.

BOON

A nő ivott és bukósisak sem volt rajta

Forrás: Shutterstock

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Szerencsi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2021. október 31-én délután Legyesbényéről Taktaszadára közlekedett egy motorral. 

A férfinek nem volt vezetői engedélye, kötelező felelősségbiztosítása, a járműnek pedig hatósági engedélye és jelzése. A vádlotton volt bukósisak, azonban utasa, egy erősen ittas állapotban lévő nő nem viselt ilyet.

A vádlott Taktaszada belterületén észlelte, hogy a rendőrök intézkedni akarnak vele szemben, de a jelzésüket figyelmen kívül hagyva rákanyarodott a Takta gátjára, majd onnan a Prügy felé vezető kavicsos földútra hajtott. Utasa már korábban jelezte leszállási szándékát, de a vádlott nem állt meg, ezért a nő az egyik kanyarban leugrott a motorról és elesett, zúzódásos sérüléseket szerezve. 

A férfi a történtek után sem állt meg.

A bíróság a vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában