Ámokfutó

2023.01.11. 10:30

Vasvillával a kezében rúgta be a kerítéskaput a borsodi kistelepülésen

A hívatlan vendég a házigazdát megöléssel fenyegette, közben betörte egy gépjármű szélvédőjét.

ÉM

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 54 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt. A vádirat szerint a férfi 2020. december közepén részegen megjelent az egyik borsodi kistelepülésen annak a férfinak a lakóházánál, akivel korábban a testvére vitába keveredett. Az autójából elővett egy vasvillát, azt a kezében tartva a kerítéskaput berúgva, bement az udvarra.  

A hívatlan vendég az udvaron tartózkodó házigazdát megöléssel fenyegette, mire az felszólította, hogy távozzon. A betolakodó a vasvillával hadonászott, közben betörte az ott parkoló gépjármű szélvédőjét.

Folytatta a randalítozást

A házigazda ismét ki akarta küldeni, de a támadó kiabálni kezdett és a villával a mintegy másfél méterre álló férfi irányába szúró mozdulatokat tett. Amikor a háztulajdonos közölte vele, hogy hívta a rendőrséget, a betolakodó kiment az udvarról, viszont az utcán tovább haladva egy másik ingatlan tulajdonosával keveredett szóváltásba, aki ki akarta kerülni, bement a háza udvarára, a férfi azonban vasvillával a kezében üldözte, az irányába többször szúró mozdulatot tett. A férfi egy fadarabbal védekezett, ráütött a villára, majd az eszközt kicsavarta a támadó kezéből, aki elesett, ekkor a ő rátérdelt, mire az közölte, hogy most már inkább elmenne. A vasvillát a helyszínen hagyva, eltávozott. 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában