Nyomozás

2022.12.28. 12:39

Még a rendőröket is meglepte a bódvalenkei emberölés brutalitása - fotókkal, videókkal

Az adatgyűjtés során mintegy kétszáz főt számoltattak el, 41 személyt tanúként hallgattak ki, 71 tekintetében a vétlen DNS-minták rögzítésére került sor és volt olyan nap, amikor 66 rendőrségi munkatárs vett részt a munkában.

HI

Forrás: police.hu

Sajtótájékoztató keretében számoltak be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon a bódvalenkei emberölés részleteiről szerdán. Az esetről Miskolczi István ezredes, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese, Kovács István alezredes a főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője és Béres József alezredes az ügyben alakult nyomozócsoport vezetője adott tájékoztatást.

Monstre helyszíni szemle

Mint elhangzott, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indítottak eljárást december 16-án. Az akkori adatok alapján az elkövető a hajnali órákban ment be a Szabadságharc utcán lévő ingatlanba, ahol az ott élő 74 éves nőt testszerte bántalmazta és többször megszúrta. A helyszínre az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai érkeztek elsőként, de hamar csatlakozott hozzájuk a megyei forrónyomos szolgálat. Monstre, közel 18 órás helyszíni szemle vette kezdetét, amely során mintegy hetven bűnjelet rögzítettek a Nemzeti Nyomozóiroda bűnügyi technikai osztályának segítségével. Ezzel párhuzamosan zajlottak a meghallgatások is, és már az elsődleges adatok arra mutattak, hogy a településen élő, vagy ahhoz kötődő elkövetőt kell keresni.

Az adatgyűjtés során mintegy kétszáz főt számoltattak el, 41 személyt tanúként hallgattak ki, 71 tekintetében a vétlen DNS-minták rögzítésére került sor, és volt olyan nap, amikor 66 rendőrségi munkatárs vett részt a munkában. A beszerzett adatok és szakértői vélemények alapján december 23-án jutottak el a feltételezett elkövetőhöz, akit a kora reggeli órákban előállítottak a főkapitányságra, majd sor került a gyanúsítotti kihallgatására is. Előbb tagadta a bűncselekmény elkövetését, de a későbbiek során beismerte azt. Másnap helyszíni kihallgatás keretében folytatták az eljárást, ahol a gyanúsított részletes beismerő vallomást tett.

Büntetlen előéletű

Eszerint azért ment el az áldozathoz, hogy pénzt kérjen tőle. Bekopogott, és az áldozat beengedte, de nem adott neki kölcsön és közölte vele, hogy, ha nem távozik, akkor értesíti a rendőrséget. A gyanúsított ekkor egy a helyiségben talált késsel testszerte többször megszúrta az idős nőt, aki belehalt a sérüléseibe. Miskolczi István megjegyezte, ők sem találkoznak gyakran ilyen jellegű brutalitással, mint amit a helyszínen tapasztaltak. A gyanúsított az ölés után rövid kutatást tartott, ám a rendelkezésre álló adatok alapján nem vitt el semmit, majd távozott.

Kérdésre a gyanúsítottról elmondták, 22 éves helyi lakos, büntetlen előéletű, jól ismerték egymást az áldozattal, ezért is engedte be a lakásba. Kegyeleti okokra hivatkozva nem beszéltek az elkövetés részleteiről, de azt az ezredes megjegyezte: nem zárható ki, hogy a minősítés változni fog, és a különös kegyetlenség is megáll majd az ügyben. Hozzátették azt is, érdemleges információ nem érkezett az ügyben ezért is vonták vissza a korábbi egymillió forintos díjkitűzést.

A munka az ügyben továbbra is tart, nyomozati cselekményekkel és szakértői vizsgálatokkal. A megyei rendőröknek több társszerv is a segítségére volt, így a Budapesti és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Nemzeti Szakértő és Kutató Központ szakértői.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában