Emberölés

2022.11.10. 14:38

Poligráfos vizsgálat után bukott meg a lyukói gyilkos

Eredetileg közigazgatási eljárás indult a nő halála ügyében és tanúként hallgatták ki a férfit, azonban a boncolás során kiderült, hogy sorozatbordatörés és léprepedés okozta a nő halálát.

HI

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a gyanú szerint Miskolcon egy férfi úgy megverte az egyik ismerősét, hogy az belehalt a bántalmazásba. A megyei rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy miskolci férfival szemben. A nyomozás adatai szerint az elkövető 2022. április 18-án 14 óra előtt Miskolc Lyukóbánya területén található egyik családi házban bántalmazta ismerősét, egy 67 éves nőt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett a verés következtében, hogy a helyszínen életét vesztette.

Árulkodó sérülések

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre elmondta, az eset eredetileg közigazgatási eljárási szakban indult, majd később lett büntetőügy belőle. A mentőket ugyanis egy rosszul lett és meghalt nőhöz riasztották az érintett ingatlanhoz, a helyszínről az elhalt személyt elszállították, a kórházban pedig megkezdődött a boncolás. Ezt azonban felfüggesztették, mivel külsérelmi nyomokat találtak a testen és felmerült az idegenkezűség gyanúja. Mint kiderült a nő sorozatborda törést és léprepedést szenvedett el, ennek következtében állt be a halál.

A nyomozati adatok alapján az ominózus napon a nő napközben 10-14 óra között megjelent a gyanúsított ingatlanában és ott a gyanúsított oly módon bántalmazta, hogy ilyen sérüléseket szenvedett el és elhalálozott. A gyanúsítottként kihallgatott személy nem tett vallomást, panaszt jelentett be, viszont önálló védekezést nem terjesztett elő.

Ellentmondásos vallomások

Mint Jogg Zsolt elmondta, a rendelkezésre álló adatokból az állapítható meg, hogy a sértett vásárolt délelőtt, illetve alkoholt fogyasztott mások társaságában egy italkimérésben, ezt a tényt kamerafelvétel is bizonyítja. Eközben nem panaszkodott olyan sérülésekre, fájdalmakra, amely a sérülések meglétét bizonyíthatná, illetve a halál okára eredeztethető lenne. Egy másik nővel mozgott együtt, akinek a tanúvallomása szerint, ő elkísérte az ingatlanhoz a sértettet és látta, hogy bemegy oda, a gyanúsított férfi pedig segít neki a szatyrokat bevinni. A gyanúsított ezzel ellentétes vallomást tett, azt mondta, hogy a házuk előtti útszakaszon már eszméletlenül talált rá a nőre és vitte be a lakásba, mert segíteni akart rajta.

Ezzel szemben az ingatlanban lakó másik férfi, aki a gyanúsított apja, azt mondta maga ment be a nő az ingatlanba a szatyrokkal, majd lefeküdt a szőnyegre azzal, hogy rosszul van, és ezt követően meghalt. A 42 éves gyanúsított azt elismerte, hogy korábban volt szexuális kapcsolat az elhunyt nővel.

Előkerült a poligráf

Jogg Zsolt tájékoztatása szerint, mivel ellentmondások voltak a vallomások, és a bizonyítékok tekintetében is, így poligráfos vizsgálatra került sor. A szaktanácsadó ennek eredményeként megállapította, hogy a célzott kérdésre, miszerint a férfi bántalmazta-e a nőt megtévesztő választ adott. Ezeket értékelve került sor magára a gyanúsításra, mivel a megalapozott gyanú tényét alátámasztja.

A nyomozóhatóság előterjesztést tett a letartóztatásra. Az ügyészség tekintettel arra, hogy a bűncselekmény 2-8 évig terjedő időtartammal büntethető, úgy értékelte, hogy fennáll az elrejtőzés veszélye, illetve feltételezhető, hogy a gyanúsított befolyásolná, megfélemlíteni a tanúkat, mivel személyesen ismeri őket, így indítványt tett a bíróságnak a letartóztatásra. A bíróság pedig a tegnapi napon tartott ülésen helyt adott ennek és egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában