A 39. hét jelentősebb káresetei

2022.10.04. 07:15

Tűz ütött ki a Középszeren; életet mentett a szén-monoxid-érzékelő – katasztrófavédelmi hírösszefoglaló

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 114 alkalommal riasztották, amiből 57 műszaki mentés volt – közölte a katasztrófavédelem.

Tűzhelyen felejtett étel miatt ütött ki tűz egy társasház első emeleti konyhájában Miskolcon, a Középszer utcában szeptember 26-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel, egy vízszállító, és egy magasból mentő járművel vonultak a tűzesethez. Az egységek két vízsugárral fojtották el a lángokat, amelyek a konyha berendezési tárgyaira, bútoraira is átterjedtek. A tűzoltók két embert kikísértek az épületből, átvizsgálták a lakásokat és átszellőztették a lépcsőházat.

Megszólalt egy nem rég vásárolt, jó minőségű szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakásban Miskolcon, a Huba utcában október 1-jén. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már nem volt kimutatható a mérgező gáz, azonban az egység rekonstruálta a körülményeket és rövid időn belül megemelkedett szén-monoxid-szintet jelzett a mérőműszer a fürdőszobában, ahol egy nyílt égésterű, gázüzemű vízmelegítő működött. A tűzoltók átszellőztették a lakást és felhívták a lakó figyelmét a további tennivalókra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában