Hanyag munka

2022.10.26. 09:32

Egy kislányt talált el az elszabadult a forgácslap

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt.

ÉM

Képünk illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádlottak egyike, egy egyéni vállalkozó egy miskolci társasház lépcsőházának felújítási munkálatait vállalta el és irányította. A másik vádlott munkavállalóként dolgozott és az épület tető részéről egy forgácslapot szerelt le, amikor a szél alákapott és a rögzítő csavart kiszakítva lesodorta. A forgácslap az épület előtt közlekedő kiskorú lány mögé zuhant, majd rádőlt, zúzódásos fejsérülést okozva. 

Nem volt védelem

Az ügyészség szerint a vádlottak közül az egyéni vállalkozónak a kötelessége volt biztosítani a munkát végző és a munkaterület környezetében tartózkodó személyek leesés elleni védelmét elkerítéssel, lefedéssel. A munkaterületet le kellett volna határolnia, és gondoskodni arról, hogy idegen személyek a veszélyzónába ne léphessenek be. 

Mint az ügyészség megállapította: a szerelést végző vádlott pedig nem győződött meg arról, hogy a munkaműveletet egyedül biztonságosan el tudja-e végezni.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában