Ellopott ingóságok

2022.09.01. 12:00

Kulcsa volt édesapja lakásához, kirámolta

A Szerencsi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben.

Fotó: Shutterstock

A vád szerint a vádlott és az édesapja – az ügy sértettje – korábban együtt laktak Szerencsen a sértett lakásában, melynek a bejárati ajtajához a vádlott kulccsal rendelkezett. Az elkövetés idején a vádlott már nem lakott a sértettnél, azonban a kulcsot a sértettnek nem adta vissza. 

A vádlott 2022. január 3-án délután megjelent a sértett lakóházánál, a kulccsal bement a házba, majd onnan elvitte az apja 250 ezer forint értékű számítógépét.

Ezt követően a vádlott 2022. január 4-én délután ismét megjelent a sértett lakóhelyén, ugyanolyan módszerrel bement a házba, és onnan elvitte a sértett – a korábban elvitt számítógéphez használt – monitorját és hangfalszettjét. 

Ezután a vádlott az ellopott ingóságokat ismeretlen személynek értékesítette.

Nem lett meg a pénz

A vádlott által eltulajdonított tárgyak értéke összesen 300 ezer forint, mely a nyomozás során nem térült meg. Az ügyészség a büntetett elő­életű vádlottal szemben fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását és a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában