Büntetőügy

2022.09.01. 17:24

Hét miskolci bv-alkalmazott ellen folyik büntetőügy egy rab megverése miatt

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt folytat nyomozást.

Nem maradt az ügy a rácsok mögött (fotónk illusztráció)

Fotó: Frank Yvette

Portálunk információ szerint a miskolci, Fazekas utcai bv-intézetben történt a bántalmazás, amely miatt hét alkalmazott ellen folyik nyomozás. Informátorunk szerint az érintett elítélt jelzése után indult vizsgálat, és a belső kamerafelvételen megtalálták a bántalmazást. A verésben több fegyőr vett részt, de olyanok is voltak, akik tevőleg nem voltak részesei a bántalmazásnak, de végignézték és nem jelentették.

Az információval megkerestük a Központi Nyomozó Főügyészséget, ahol dr. Kovács Katalin őrnagy, főügyészségi katonai ügyész arról tájékoztatta portálunkat, „hogy az ügyben a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt folytat nyomozást. Az eljárásban hét személy gyanúsítotti kihallgatása történt meg. További adat a büntetőeljárás érdekeire tekintettel az ügyről jelenleg nem közölhető”.

Ugyancsak megkerestük a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnokságát, afelől érdeklődve, hogy van-e folyamatban bármilyen belső vizsgálat az ügy kapcsán, illetve, hogy a hét dolgozó kiesése okoz-e bármilyen problémát a szolgálatvezénylésben, a napi munkában a miskolci bv-intézetben? Válaszukban azt írták, az ügyészségi nyomozás miatt a konkrét ügyben nem áll módjukban információt adni. 

„A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben – mint ahogyan az ország minden börtönében - biztosítottak a biztonságos fogvatartás technikai és személyi feltételei. A kollégák megfelelő létszámban látják el szolgálati feladataikat” – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában