Döbbenet!

2022.09.28. 13:10

Enyhítették az ózdi trafikrabló büntetését. Mutatjuk, mennyivel

„Adjad ide az összes pénzt, gyorsan, igyekezz!” – förmedt rá a férfi a trafikos nőre.

ÉM

Jogerős ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa szeptember 28-án annak a férfinak az ügyében, aki egy ózdi dohányboltot rabolt ki 2020. novemberében.  

Az elsőfokon eljárt Ózdi Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott elhatározta, hogy az Ózd, Árpád vezér úton lévő dohányboltból fog pénzt szerezni, miután az élettársától élelmiszer vásárlásra kapott összeget szerencsejátékon elvesztette.  

A férfi tudott a trafikban lévő biztonsági kameráról, ezért annak érdekében, hogy a felvételek alapján később ne tudják beazonosítani, a saját ruházatára további nadrágot és pulóvereket, a fejére kapucnit húzott, az arcát szájmaszkkal takarta el, majd egy 20 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel a dohánybolthoz ment. 

Az üzletbe belépve elővette a magával vitt kést, azt maga elé tartotta és azt mondta az eladónőnek, hogy „Adjad ide az összes pénzt, gyorsan, igyekezz!”. Az eladó félelmében kinyitotta a pénztárgépet, mire a gyanúsított benyúlt a kasszába és a benne lévő, mintegy 160 ezer forint készpénzzel elfutott. A vádlott később a rablásnál használt külső ruházatát elégette.

Tíz helyett nyolc év 

Az elsőfokú bíróság a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt 10 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.  

A fellebbezés folytán eljáró Miskolci Törvényszék nagyobb súllyal vette figyelembe azt, hogy a vádlott maga jelentkezett a rendőrségen és együttműködésével, valamint részletes beismerő vallomásával megkönnyítette a bűncselekmény felderítését, ezért a másodfokú bíróság a szabadságvesztés tartamát 8 évre enyhítette. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában