Késsel rabolt

2022.05.31. 14:30

Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki kirabolt egy dohányboltot az Újgyőri főtérnél

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint kirabolt egy miskolci trafikot.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2022. május 29-én délelőtt Miskolcon az Újgyőri főtérnél egy arcát fedő egészségügyi maszkban bement egy dohányboltba, majd a magával vitt 12 cm pengehosszúságú kést a kezében tartva „ide a pénzt” kijelentést tett. Az alkalmazott a történtek hatására kinyitotta a pénztárgépet és hátralépett, így onnan a férfi bankjegyeket emelt ki és két dobot szivarkát is magához vett, majd kiment. A férfit kis időn belül elfogták.

Cselekménye alkalmas lehet felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Alappal kell tartani attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A bíróság mindezeket mérlegelve 2022. június 30. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában