„Nő a nő ellen”

2022.03.08. 14:52

Elítéléshez vezetett a játszótéri konfliktus

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik a gyermekük sérelme miatt bántalmazták szülőtársukat.

Fotó: Shutterstock

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak gyermeke és a sértett gyermeke között alakult ki konfliktus egy miskolci játszótéren, amely miatt a vádlottak 2020. április egyik délelőttjén hangosan szidalmazni kezdték a sértettet. Az I. rendű vádlott nő a földre lökte a sértettet, hajánál megragadva ütni kezdte az arcát, majd a testét többször megrúgta. A II. rendű vádlott férfi végignézve a történteket „nő a nő ellen” kijelentéssel konstatálta az eseményeket. Ekkor érkezett a helyszínre a sértett édesanyja, aki igyekezett véget vetni a bántalmazásnak, amelyre válaszként a II. rendű vádlott ököllel arcon ütötte. A sértett nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

 

A bíróság garázdaság vétsége miatt az I. rendű vádlott nőt 225.000 forint pénzbüntetésre, míg a cselekményben bűnsegédként részt vevő II. rendű vádlott férfit 90 nap elzárásra ítélte - tájékoztatott a Miskolci Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában