közfeladatot ellátó személy elleni erőszak

2021.10.22. 11:30

Az öklét használta az agresszív, ittas nő

Elítélte a bíróság a kazincbarcikai hajléktalanszálló gondozójára támadó vádlottat.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Ítéletet hozott a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a nőnek az ügyében, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2021 februárjában ittas állapotban érkezett a kazincbarcikai hajléktalanszállóra, ahol egy ötágyas szoba egyik felső fekhelyét foglalta el. Egyik szobatársa aggódott, hogy a nő le fog esni, ezért értesítette a gondozót, aki felszólította a vádlottat, hogy menjen a nappali melegedőbe kijózanodni. A nő szitkozódva ugyan, de eleget tett ennek, majd néhány perccel később visszatért. A szociális gondozó értesítette a rend­őrséget, amelyről tudomást szerezve a vádlott szökni próbált, az őt feltartóztatni akaró szobatársával és a gondozóval szemben agresszívan lépett fel, és a sértettet ököllel többször arcon ütötte. A szociális gondozó közfeladatot ellátó személynek minősül.

A bíróság a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt 1 év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, és ennek tartamára a vádlott pártfogó felügyeletét rendelte el.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész a nyilatkozattételre három munkanapot fenntartott, így az nem jogerős.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/okollel-utlegelte-a-szocialis-gondozot-az-ittas-no-5662544/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában