Bántalmazás

2021.09.12. 08:00

Kihasználta és verte prostituált élettársát

Kitartottság és súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2019 júniusában ismerkedett meg a már akkor is prostitúciós tevékenységet folytató sértettel, akivel élettársi kapcsolatot létesítettek, és a vádlott vajdácskai lakásában öszszeköltöztek. A nő a vádlott tudtával és beleegyezésével, önszántából prostituáltként dolgozott a lakóhelyükön. A vádlott és a sértett 2020 januárjában megállapodtak abban, hogy a nagyobb bevétel reményében Németországba utaznak. A nő a külföldön tartózkodásuk ideje alatt is a már említett tevékenységet végezte, amit hazatérésük után folytatott.

A sértett a vádlottal fennálló kapcsolata alatt a prostitúció révén összesen mintegy kétmillió forint bevételre tett szert. A férfi a pénzösszegeket az élettársától rendszeresen elvette. A nőt veszekedéseik során két alkalommal is bántalmazta. Ennek következtében a sértett a bal kezén előbb szalagszakadással, majd a második esetben ujjperctöréssel járó, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség a férfival szemben a korábban más ügyben alkalmazott próbára bocsátás megszüntetése mellett halmazati büntetésként börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására és vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában