hivatalos személy elleni erőszak

2021.07.27. 18:15

Székkel felfegyverkezve támadt rendőrökre

Lopás miatt keresték, de nem akarta hagyni, hogy elfogják.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Befejezte a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a minősített hivatalos személy elleni erőszak és a testi sértés bűncselekménye miatt folytatott nyomozást. A vádirat szerint 2021 februárjában a büntetlen előéletű – de kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt büntetőeljárás hatálya alatt álló, és tulajdon elleni szabálysértés miatt már elmarasztalt – bódult fiatal egy borsodi élelmiszerboltban bűntársával többször követett el szabálysértési értékhatárra lopást. A biztonsági kamera felvételei alapján a rendőrök felismerték az elkövetőt, ezért lakóhelyére mentek. Amikor a rendőrök beléptek a családi ház udvarára, a 20 éves férfi ki akarta vonni magát a rendőri intézkedés alól, eközben egy 10 kilo­gramm súlyú irodai székkel az egyik jogszerűen intézkedő rendőrre támadt. Az ütést a rendőr hárítani tudta, de eközben nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A gyanúsítotti kihallgatása során tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. Az elkövető jelenleg is a legsúlyosabb, személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés hatálya alatt áll.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat – halmazati büntetésül – börtön fokozatú szabadságvesztésre és mellékbüntetésként közügyektől eltiltásra ítélje.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/szekkel-tamadt-az-intezkedo-rendorokre-5219254/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában