kifosztás és minősített rablás

2021.07.26. 08:00

Idős, beteg emberek értékeire utazott

A férfi elvette az idősektől az értékeiket, kihasználva, hogy nem tudnak védekezni.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség kifosztás és minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki két időskorú és egészségi állapotánál fogva a bűncselekmény elhárítására nem képes férfitól vette el az értékeit.

A vádirat szerint április 25-én a vádlott és egy ismerőse azért mentek be a sértett mezőkövesdi lakóházának udvarára, mert az idős férfi felesége segítséget kért tőlük: a rosszul lett sértettet segítsenek bevinni a lakásba. Miután a két férfi a mozgásképtelen sértettet bevitte, a vádlott észrevette a sértett nyakában az aranyláncot. Kihasználva, hogy állapota miatt a sértett ezt nem tudja megakadályozni, a 120 ezer forint értékű ékszert kiszakította a nyakából, majd távozott.

Május 12-én késő este a vádlott bement egy mezőkövesdi lakásba, és egy idős férfinak gyógyszert kínált megvételre. Miután a férfi közölte, hogy nem kíván vásárolni, a vádlott nagy erővel meglökte a férfit, aki ennek következtében az ágyra esett. Ekkor – szintén kihasználva, hogy az idős, gyenge fizikumú és mozgáskorlátozott férfi nem tud ellenállni – kicsavarta kezéből a táskáját, és a benne lévő 22 ezer forint értékű mobiltelefonnal együtt távozott. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség a büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában