katasztrófavédelem

2021.07.06. 07:30

A 26. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 126 alkalommal riasztották, amiből 41 műszaki mentés volt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Június 28-án kilenc helyszínen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szabad területen keletkezett tűz miatt. A tűzzel érintett területek nagysága egy négyzetmétertől két hektárig terjedt. Girincs határában háromszáz négyzetméteren égett a száraz növényzet. A tűz egy közeli árpatáblát veszélyeztetett, a lángokat a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók fékezték meg. Sárospatak külterületén, munkavégzés közben, teherautó szakított le egy magasfeszültségű vezetéket, amely mintegy háromszáz négyzetméteren okozott tüzet. A káresetet a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók számolták fel. Az események során nem történt sérülés.

Út menti árokba hajtott egy személygépkocsi Szihalomban, a Hunyadi János úton június 29-én. A hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy helyi önkéntes tűzoltó áramtalanította a járművet. Az autó sofőrjét a mezőkövesdi egység feszítővágó berendezés segítségével szabadította ki és átadta a mentőknek.

Földmunkavégzés közben megrongálódott egy gázvezeték Nekézsenyen, az Arany János utcában június 30-án. Az ózdi hivatásos tűzoltók száz méteres biztonsági zónát jelöltek ki a szivárgás körzetében és biztosították a helyszínt. A veszély megszüntetéséig tíz családi házból, hat lakónak kellett távozni. Az eset során nem történt sérülés.

Egy háromszáz négyzetméter alapterületű használaton kívüli vágóhíd tetőszerkezete égett, Szendrő határában, a 27-es főút közelében, egy ipari területen július 04-én, késő este. A fal mellett tárolt faszén izzott be, és onnan terjedt át a tűz a tetőre. A helyi és a bódvaszilasi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral eloltották a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában