rablás

2021.05.14. 18:45

Letartóztatta a bíróság a mezőkövesdi rablás gyanúsítottját

A Mezőkövesdi Járásbíróság pénteken letartóztatását rendelte el a mozgáskorlátozott sértett kirablásával gyanúsított férfinak.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított május 12-én éjjel bement a mozgáskorlátozott sértett lakásába azzal az ürüggyel, hogy gyógyszert akar eladni neki. Miután a sértett visszautasította az ajánlatát, a gyanúsított nagy erővel meglökte az idős férfit, aki emiatt az ágyra esett. A gyanúsított a kiszolgáltatott sértett kezéből kicsavarta a 66 ezer forint értékű mobiltelefonját, majd távozott. A készüléket később ezer forintért eladta egy ismerősének.

A gyanúsítottal szemben a bűncselekmény elhárítására életkoránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárás, mely cselekmény a gyanúsított esetében akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértéke miatt tartani kell a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértett befolyásolásával veszélyeztetné az eljárás eredményességét, vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek okán a bíróság egy hónapra – június 14-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában