emberölés kísérlete

2021.05.07. 16:33

Kis híján vízbe fojtották

Nem kaptak cigarettát, ezért brutálisan megverték, majd az árok vizébe akarták fojtani.

A Miskolci Törvényszék társtettesként, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt állapította meg a két fiatalkorú vádlott bűnösségét a pénteki tárgyaláson.

Az ítéleti tényállás szerint a két vádlott 2019. június 27-én az esti órákban Tállyán séta közben találkozott az ittas állapotban lévő sértettel, akitől cigarettát kértek. A sértett ennek nem tett eleget, ezért követni kezdték, előbb csak szidalmazták, majd ütötték, rugdosták is. Emiatt a sértett többször a földre került, majd felállt és tovább indult, így értek el a gyalogút végén lévő vízelvezető árok feletti hídhoz.

Ekkor a vádlottak – a korábbi esőzések miatt iszapos – 30-40 centiméter magas, hömpölygő vízzel teli árokba húzták a sértettet és a fejére, illetve csípőjére álltak, olykor helyet cseréltek, a kapálózó sértettet rugdosták és a víz alá szorították. Cselekményükkel csak akkor hagytak fel, amikor egy arra sétáló gyalogos rájuk szólt.

A sértett a fején repesztett sebet, testszerte többszörös zúzódást és sorozatborda-törést szenvedett. Az életveszélyes állapot elmaradása csupán a véletlennek, a fulladás okozta halálé pedig a helyszínen megjelenő személy közreműködésének köszönhető a bíróság megállapítása szerint.

A törvényszék az I. rendű vádlottat öt év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte, míg a II. rendű vádlott vonatkozásában – aki az elkövetés idején még gyermekkorú volt – négy év javítóintézeti nevelést rendelt el.

Az I. rendű vádlott és védője, illetve a törvényes képviselők a büntetés enyhítése iránt fellebbeztek. Az ítélet így nem jogerős, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában